Pages

Wednesday, September 9, 2009

100 hari lagi, OMG!!

pagi td bile jenguk2 blog yang dah nak berhabuk ni , tgk counter tinggal 100 hari je lagi. aiiyooo.. esk tinggal 2 digit je, dah takde 3 digit lagi. dah bersediakah aku? bersedia dari segi persiapan, fizikal dan mental juga kehidupan selepas berumah tangga. skrg ni aku rs cam musim orang bercerai, sini cerai sana cerai, membuatkan aku takut. kadang2 aku slalu pk, dorang ni motif ape kawen pastu cerai? tapi yelah, aku admit yang kehidupan berumahtangga bukan semudah mkn ABC kat seksyen 2 tu. sedap je sampai ke suapan terakhir, mesti ade liku2 jugak kan. harap2 aku lebih banyak bersabar sbb aku ni mudah hilang sabar, hurmm like father like daughter kot. hehehe...

sekarang ni, aku dgn en.tunang sibuk mengira cuti kawen. masing2 cuti sejemput je. start masuk keja uitm aritu aku cume dapat cuti 12 hari je, mane cukup wehhhhh... maka aku amik keputusan drastik TIADA CUTI HARI RAYA pada tahun ini, uwaaaaaa.... tp mama kate "takpe, kan dah byk dah cuti 4 hari, ok lah tu" tapi jumaat 25hb tu aku kena cuti gak la, sebab abg kesayangan aku sorang tu bertunang esoknye... tunang jugak abg aku tu. hehehe.. sekarang ni aku tgh sibuk mengdecorate hantaran beliau. Oleh kerana aku balik sabtu ahad je, maka aku angkut sume barang2 g kat umah sewa aku kat shah alam ni, cepat sket siap. aku mmg suke buat awal2, tak de la kelam kabut nati.. dah siap nati aku tunjuk kat sini okay.. owhh kami tak kawen same time, abg aku tahun depan..

berbalik pada cuti td. aku dapat 12 hari, en. tunang tinggal 13 hari.. huhu lebey kurang je.. jadi kami 2 2 pun tiada cuti hari raye, nak save cuti nyer pasal la motif nya. pastu berkire kire jugak time kawen nati nak cuti brape hari. takpe, tahun depan aku cuti kaw2 25 hari.. haha..

hari tu time tggu nak berbuka kami ade gak berbincang pasal balik raya. ( haha.. belum kawen dah gedik2 pk balik raye ). tp bg aku, aku tak kisah la balik mane dulu, klu balik beraya umah mentua dulu pun ok sbb tiap2 minggu leh je buka pose kat umah mama, dokek jo.. aku cadangkan klu balik beraya umah aku dulu. 3 hari sebelum raya kami balik belah tunang aku, then sehari sebelum raya tu balik umah mama then raye kedua balik la umah tunang balik. tapi en.tunang kate nati kos tinggi.. hermm betul jugak. jadi kami dah sepakat ( dah ke? dah la kot, haha ) klu beraya di umah aku, 3 hari sebelum raya dirumah aku, raye kedua di umah en.tunang sampai dlm 4 hari juga, fair & square.. hihihi... bak kate tunang aku same je just 1st raye je la yang lain nye... aku pun ok lah..

mlm tadi ade sedikit tragedi, bukan dgn en. tunang la.. cume aku nak ckp di sini... kenapa kadang2 orang suke sgt putar belit cerita sampai boleh jadi salah faham antara yang lain?? sampai yang dah kenal bertahun tahun pun berbahasa macam baru kenal sebulan? bila aku berbahasa, kate aku panjang2 kan pulak? teringat kate2 leeya hotfm, bile seseorang tu muka bengis mana pun , klu cakap hai atau terime kasih dah boleh membuatkan orang tu lembut hati..
budi bahasa budaya kita..



3 comments:

MyRule said...

kita sama... 100 hari lagi.. ;)

eYe-d4 said...

myRule : ye.. kite same... ;)

wahidayaakub said...

hai. lalu-lalu di sini ye. cantik la blog theme awak ;)