Pages

Wednesday, September 30, 2009

HIV --> negative

konon gempak je tajuk, huhuhu....

tgh hari td aku dah selamat menjalani ujian saringan HIV bersama sama encik tunang di klinik kesihatan seksyen 7, shah alam. tp 2 perkara eh aku rase 3 perkara kelakar yang jadi..

pertama nya.. konon nak dpt nombor yang awal, dtg la pkl 1 lebih.. sampai je kat situ, guard india tu cakap soh dtg pkl 2, then kami ckp la nak amek no dulu. dia kate pkl dua br ada nombor.. ceh.. huhuhu.. dgn hampanye klua la balik, g mkn dulu dan kemudian dtg balik...

dah kate 1st time buat kan, maka serba serbi lah tak tau nya... org soh beratur, kami pun beratur lahh... padahal tak yah beratur pun, amek borang terus isi je, tu lah , degil kan, padahal masa kursus kahwin dia dah ckp dah tak yah beratur, amek borang je terus.. huhuhu.. jadi kamu yang belum lagi buat ujian HIV dan klu wat di tpt aku ni, tak perlu beratur, terus jupe je org yang jaga borang tu... nati die terus bg nombor..

aku beratur depan dia tp no die pulak dulu dari aku

mase tggu giliran nakk di cucuk ni, menggelabah gak aku tp wat2 cool je, hahah.. last2 mase kena cucuk kat dalam aku tak pasan encik tunang perhati je aku dari luar (pintu bilik rawatan tu terbuka je), sbb ape tau, mase nak kena cucuk tu bagi sakit la wehh.. tp sekejap je sakit nya.. tersenget senget gak la muka aku mase kena cucuk tu.. klua je dari bilik rawatan encik tunang gelak kan aku smp berhenjut henjut bahu dia.. cisssss... sebok je nak ketawakan org.. nyampess

nilah bilik cucuk-tan tu..

lps dpt result ade lagi satu insiden...
ye lah... bdk2 opis aku ramai yg kate kena bayau singget, jadi aku pun ingat kena byr lah.. tp bile dah abes, encik tunang menonong je klua dari klinik tu.. aku cam "eh tak bayar lagi lah, kan kena bayar singget?" maka berlaku lah perkataan "tak yah laa" dan "kena bayar laa" selama beberapa minit.. lama2 kitorg masuk balik jupe dgn sorang jururawat yg kebetulan lalu depan kitorg "cik, ni kena bayar ke?" korang tau jururawat tu kata ape? "tak yah, tp nak bayar, bayar kat saya" sekali lagi aku kena gelak dgn encik tunang... mencikkkk....

result -dapat dlm beberapa minit je

urusan kat klinik tak sampai setengah jam pun.. so tak yah la cuti kot klu korang nak wat ujian HIV ni.. klua dlm sejam pun ok... tu klu tempat keja dekat dgn klinik kerajaan la kan cam aku.. berguling guling pun sampai... hehhehe

oleh kerana aku isi borang klua 2 jam maka kami pun stret g JAIS untuk amek borang kebenaran nikah.. tingkat satu klu kahwin di selangor.. negeri2 lain aku tak tau la pulak.. sbb aku dgr adik yang jaga kaunter smart card tu ckp "selangor tingkat 1 ye" ke aku salah dgr tak tau la pulak... huhuhu.. selesai di JAIS, g minum jap sebab cuaca panas gilesssss pastu baru balik opis.. aku tak ngular okay.. borang klua aku dari pkl 2 smp 4, pkl 345 makcik dah sampai opis tau...
borang untuk perempuan. lelaki pun amek tempat yang sama jugak

sampai opis aku rase cam baru lps kena alur dgn api je muka aku ni.. ni baru kat dunia...

eh betul ke td ade gegaran? aku tak rase tp status masing2 kat FB ni memusykilkan aku....


4 comments:

MyRule said...

satu step dah settle..hihiih

eYe-d4 said...

myrule : tu lah.. lega sket.. alhamdulillah

lelaki ini said...

hahahahaha.. hihihihi.. huhuhuhu...

eYe-d4 said...

lelaki ini : hep... ape tawe tawe nih..