Pages

Monday, August 24, 2009

berat badan

"klu nak cantek mase sanding nati, kena lah kurus"

ayat tu kadang2 buat sakit hati je kan.. tapi kadang2 kate tu buat kuat semangat nak diet. tapi aku klu diet mula lah gastrik, hadoii ssh betol.. nak berat ideal aku kena turun 17kgs.. wooohhoooo.. sempat ke? sempat ke weh???

kadang2 jugak sakit hati bile orang yang dah kurus sibuk cakap gemuk dan sibuk2 jugak nak kurus kan badan, tak paham aku.. haisyhhh....

klu korang ade petua turun2kan lah kat komen eh.. thankss



8 comments:

Aniza Alias said...

makan oat..
makan oat...
makan oat..

jgn makan nasik..
jgn makan nasik..
jgn makan nasik..


=)

Anonymous said...

hurm..just be urself je dear..orang yang berisi pun canteekk jugak..boleh je bergaya... ;)


~iena~

Quiyah said...

ahaha, i pon slalu kene cik adik oi..

my friend ckp, mkn pelan-pelan dan makan dalam kuantiti yg skit.. and kurangkan kuantiti nasi yg diambil..

so far i amalkan petua tuh, okla.. adela turun satu kilo seminggu..

itupon dgn campur dgn minum teh herba (yek!!). tak suke rasa die tawar and byk herba.. hee.. tp paksakan jugak sbb nak nampak cantik on the wedding day.. ayoyai..

Quiyah said...

good luck!!

-yani- said...

tu lah kadang2 mmg sakit hati
org yg kurus ckp badan diorang gemuk
ishh
sy setuju dgn aniza
makan oat mmg boleh kurus

ceritera aku said...
This comment has been removed by the author.
aida said...

aniza : aku try tak mkn nasik.. tapi kadang2 terbabas, tp aku akan cube!!

iena : thanks.. tp slalu tertekan klu org asek ckp2, huhuhu

quiyah : thanks quiyah.. i akan mkn peeeeerrrlahaann laahhaann..

yani : i dah cube oat tp macam nak muntah.. huhu...

thanks all :)

Nik Nurul Azreen Sima said...

sabo2 aida.. kalo org kurus tu ckp dia gemuk maybe mmg da naik berat badan tp xnampak sgt. itu satu...

satu lagi anorexia punya kes... hehehe..

ade gak kes org tu ckp dia gemuk sbb nak suruh org ckp dia kurus...

aku pon berusaha nak kurus huhu.. balik kg aritu sume ckp aku da gemuk!! oh tidak!! aku da jadi mental sekejap tp xbatal puasa.