Pages

Wednesday, September 30, 2009

checklist.... UPDATE!!

wahai orang kampooongg
dengan ini saya mengisyhtiharkan bahawa saya sudah pun menghantar kain untuk majlis nikah ke tailor...
sila jangan bising bising kat telinga saya lagi ok?

hahahhha.....
bila jumpa dengan sedara mara sepupu sepapat mesti dorang tanya.. persiapan macam mane? semua ok ke? tp bila aku cerita yang kain nikah aku tak anta tempah pun lagi, adoooyaiiii semua pakat bising kat telinga aku.. "hah!! tak hantar lagi? woii dah bulan brape ni, tak siap kang.. pakai la jeans dan t-shirt je kau nati.." mak aku pulak "mama risau la kain ni nape tak anta tempah lagi ni?" huhuhuhu... bukan taknak anta wehhh tp mmg tak sempat nak anta lah.. lagi2 bile aku yang tak reti jalan menuju ke umah tailor tu. kena tunggu encik tunang, tak pun haiza bawak aku. jadi malam td, aku g lah together wid haiza and nik ke umah tailor tu kat meru... aku tak tempah kat butik atau tailor yang mahal2 tu, bg aku elok anta di tempat yang dah biase dan selesa bile di pakai nati.. yang penting kena dgn budget..

ada cerita kalakau sket time menempah ni.. tailor aku tu dok bising la nape beli kain lace 2 mtr je... tak cukup katenye.. aku dah cam alamakkk cam mano neh??? aku pandang haiza haiza pandang aku.. punye la membebel si enny tu dgn kitorg... tapi pandai2 la kau ye nak buat cammane janji baju aku siap.. sampai aku lupe nak snap gmbr kain aku.. tak pe la nati dah siap aku tempek kat sini...

harga? ok lah... tak de la mahal sgt, masih dalam budget..

lepas tempah baju kitorang pun g tempah maut.. ehh tak tak.. hahahha..
kitorg g kedai perabot, lepas haiza dpt menawan hati abg haji kedai tu utk beli hadiah kawen kawan die, dapat murah... lps ni aku pun nak ngaku anak cik habibah jugak la, hahahha.. pastu singgah lak lagi satu kedai perabot, nik dah geleng2 kepala "g kedai perabot lagi??"... sabo ye nik.. hahaha..

feeling2 tengok perabot kat kedai md amin tu, tapi kalau tgk betul2 yang nak kawen aku ngan nik, yang lebey tgk nya haiza... musykil aku... ape2lah haiza oii.. lps dah bosan tgk perabot kita minum duluuu... g pak li lepak smp pukul 12 baru balik, pastu pengsan...

tak sabar nak tengok hasil baju nikah aku tu.. siap bulan 11...

3 comments:

haiza said...

oit... mengumpat aku.... aku memang alergik kalo pg kedai perabot nie... n malam td aku terlebih teruja lak.. maybe sbb dpt beli hadiah yg berbaloi dr pak aji tu kot... hahahahaa

eYe-d4 said...

ehehhe.. bukan abg aji ke wey?
aku mane ade ngumpat la..
gurau2 manjewww jewww

Nik Nurul Azreen Sima said...

ish...ish... cepat aje mengomen. aku baru je bukak.. tp kan aida, aku setuju la.. kita nak nikah, haiza la yg teruja.. hahahaha... aku paham haiza~~ sabo ek.. sabo.. kikikiki