Pages

Tuesday, November 24, 2009

tak sempat

waktu nak diijab kabul.. yang penting sekali mesti wali... dan tentulah ayah yang akan mewalikan kita kan.. apetah lagi klu ayah kite sendiri yang nikahkan kita, gembiranya..

tapi.....

aku tak sempat nak rase tu semua, abah juga tak sempat tak sibuk2 utk kenduri aku.. aku pun tak sempat nak tgk abah sibuk2.. cat2 umah ke.. beli2 barang ke.. bayarkan semua benda yang aku nak.. tak sempat...

aku slalu terfikir.. cam mane nak mengharungi waktu diijabkabul nati.. lepas akad nikah aku tak dpt nak cium tgn abah.. nak ucap terima kasih sbb jaga aku yang degil nauzubillah ni.. bg duit walaupun dah kerja.. byrkan kreta walaupun dah kerja.. orang lain mesti terfikir gabra nak jadi isteri orang, tapi aku jujur ckp aku lebih gabra sbb aku tak tau nak harungi waktu yang mane aku tak sempat nak tgk ayah aku walikan aku... tak sempat..

waktu abah pergi haritu.. mama ckp "abah pesan..adik klu dah ade calon, kawin je.. jgn tggu lama2" mmg betul doa abah.. tak lame lps tu jodoh aku pun smp.. tapi abah tak sempat nak tgk wajah bakal menantu die.. tak sempat...

tapi.. aku redha..

abah.. adik dah nak kawin, tapi abah tak de... tak seronok..

Al-Fatihah
Tuan Haji Omar Bin Hussin
17071949 -14102007 ( 2 Syawal 1428 )


9 comments:

MyRule said...

sabar ye..

I pun arwah baba dah takder since 2004. Nanti kenduri sebelah lelaki genap 5 tahun.

So, abang i akan wali kan. Sedih gak la, sebab of coz la abang x sama ngan arwah baba. Kalau arwah baba ader mesti byk benda dia settlekan. Skang ni banyak yang my mom and i yang buat di bantu yang mana patut oleh abang.

Apa2 pun kita doakan dia tenang di sana :)

nizaa said...

kita serupaaaaaa...tetiba terngiang2 suara zainal abidin...

Mrs Drac said...

aida sabar banyak2 ek..jgn sedih2

Aniza Alias said...

sabarlah....

iela said...

Aku paham perasaan tu..mengingati org yg dah takde..
Macam husbandku kata.."yang pergi tu tetap pergi.."

BE STRONG!!

Nurulhuda|Adlie said...

be strong, dari jauh dia tentu restukan u dan gembira sebab u dah bertemu jodoh yang baik.. insya Allah..

faratul said...

sabar aida..we know that he would be happy for u..

eYe-d4 said...

terima kasih semua sahabat....

aku tabah sebab sokongan korang semua...

ndkluv said...

sabar ye aida..sedekahkan al-fatihah..smoga abah aida di tmptkn bsama org2 yg briman...