Pages

Thursday, November 12, 2009

1st tutorial ever..

cewahh.. dah berjinak jinak pulak ngan tutorial... bukan ape, cume nak membantu yang bertanya di chatbox tu..

ok cimbelang.. meh akak ajau ye..

memula kamu masuk website ni.. http://www.mylivesignature.com/

tak register pun takpe.. terus proceed je..

pastu kelik kat using the signature creation wizard.. tulis la nama kat dlm text box tu.. pastu kelik next step...

pastu select la jenih tulisan yang kamu mahu.. macam2 adaaa.. then kelik next step..

pilih pulak saiz.... dah sudah kelik la next step

ha tang ni.. pilih la warna yang berkenan di hati.. dan juga background klu nak.. pastu kelik next step.. boleh preview klu nak tgk hasilnye..

yang ni pilih la korang nak senget mane signature tu.. dah sudah??? kelik next step..

sekrang dah siap kan? kat situ die ade bg signature ID.. ikut ape kate2 akakkk seterusnye..

g la dashboard pastu kelik setting pastu kelik formatting sile lihat kat post template..

kat situ silalah paste kan coding ini


maap la.. blur sket.. malas lak aku nak betul kan..

nmpk yang merah2 tu?

tang align tu ikut la klu nak letak belah kiri letak left, tengah letak center...
signature ID tu korang paste URL ni

http://signatures.mylivesignature.com/(signature ID korang).png

Your signature ID: 54487-349-47EB95A4F00FC8A21B4D707E384305F3
ni signature aku.. yang tanda - tu korang tukar die jadi /
54487/349/47EB95A4F00FC8A21B4D707E384305F3 (cam ni lah lebey kurang)

camtu la kire2 nye.... selamat mencube.. ( cewahh macam rancangan masak2 pulak )

tgk la signnature i dah berubah.. alang-alang kan, aku ubah terus..


2 comments:

nizaa said...

masihh...bagus bagus..aku pun nak wat sign gak la..hehe

e.l.i.s.s.m.i.e said...

teruskan buat tutorial..aku dh letak dulu tapi dah buang..nanti nak godek balik..maklumlah br buat umah baru :P