Pages

Wednesday, July 15, 2009

tarikh kena tukar

macam yang aku kata, mood aku sehingga hari ini adalah bercuti, dan kelmarin aku ngan mama g bertandang ke rumah maklong di bukit kuda, klang. niat nya mama nak bg hadiah besday pade kakak nya tu, aku pulak ingat nak pinjam penebok lobang yang cam konduktor bas tu utk tag terima kasih aku, tp tak de pulak, maka nya kena lah beli, tak pe la taun depan abg aku bole take over pakai lak, dan bole gak wat sewa, heh motiffff penebok lobang pun nak wat sewa.. hahahha

klu ikutkan aku akan bernikah pada 12.12.2009, sweet date, sama tarikh dengan blogger iza. tapi 11.12 tu besday sultan selangor, paklong aku pulak kerja di istana, mmg berkait rapat dgn sultan lah, jadi 12.12 tu pun paklong still sibuk sbb sultan still ada program lagi.. jadi klu lah aku nikah on dat day pak long takde lah. jadi mak long mintak klu boleh dapat tukar tarikh nikah tu, setelah bincang punye bincang, maka nya.... di anjak ke 18.12.2009 - awal muharam..

skrg time aku lak nak bercakap ngan encik tunang. hari tu dah kecoh2 pasal tarikh. ni nak kena kecoh lagi skali. tp mama kate try je tanye dulu klu. maka aku ckp lah ngan encik tunang menerusi ym sajerk.. dah aku agak, penempatan jadi perbahasan. mama cadangkan mereka menginap di..... alamak lupa lah nama tempat tu, tp kat gombak dekat dgn greenwood sane dekat jugak dgn umah pak ali yang terbakar tu ( sape ddk gombak tau lah umah pak ali tu ). aku ngan mama dah g tgk tpt tu, ok, suite die pun besar, ade kedai mkn jgk, kami booked 3 suite.

skali encik tunang msg, mak dia setuju dgn perubahan tarikh tu, alhamdulillah... semua dah setel. hati aku pun senang sket.

jadi aku akan nikah 18.12.2009 dah kenduri 19.12.2009. InsyaAllah...

Semoga Allah Permudahkan Segalanya...

8 comments:

~dARlee zURiS~ said...

amin...
semoga semuanya berjalan lancar
tak lama g dah
pejam celik..tup2 dh sampai masa
:)

~CiK LaDy AnGeL vs DeViL~ said...

owhhh...tukaq tarikh lak erk??
xper la wak...lari seminggu je pon...me jd pengantin dulu la erk??
hakhakhak!!
gatai kn....kikiki!!
apa pon sama2 la kita berdoa semoga majlis kita berjalan dgn lancar...amin!!
:)

Aniza Alias said...

hurmm..
kad kawen kene tuka tarikh
la jugak...
*eh..aku plak yang sebok pk..*

eYe-d4 said...

zuris : betul tu, 5 bulan tak lame dah tu.. thanks

iza : tak dpt la nak kembar ngan kamu nati.. semoga majlis kita dipermudahkan ye iza..

aniza : adik manis, nikah tak yah wat kad.. majlis je..takpe nati kamu kena ok gak mende2 nih, tak lame dah tu..

Nurulhuda Abu Bakar said...

tukar eh? tapi oklah kan kalau sama2 dah setuju, kalau gaduh2 payah gak kan.. bukan ape kalau keluarga tu mcm tak cukup mmg rasa tak best...

i tau rumah pak ali, tetiba! hehe..

ana Yg Ceria said...

heheh belasahh je la..jnji dua2 setuju..hope berjln dgn lancar n aman damai

eYe-d4 said...

huda : betul, rs cam lain je nati kan..

ana : huhuhu... betul3x

colourlicious said...

hi,

perlukan khidmat jurugambar?
kami mengalu-alukan anda untuk melayari web kami http://colourliciousphotography.blogspot.com untuk lebih lanjut.

kami sedang mengadakan promotion dan kami juga menyediakan pakej ekonomi tetapi amat berkualiti.
thanks.