Pages

Tuesday, January 12, 2010

cerita pasal akad nikah

haii adik adik.. bertemu lagi kite di dalam rancangannnn..... upss terlebey suda...

lame nye tak mengapdet belog aku ini.. bukan tak de cerita, banyaaaaaaakkk tapi bile nak taip je, darah terus naik kepala, maka tak jadi la kerjaan menaip aku.. tapi aku nak jugak tulis.. ape2pun ni lah kenangan aku nak bwk smp tua esk.. uhuhuu

cam biase nikah aku dari 12hb pinda ke 18hb, which is 12hb tarikh pilihan mak aku, dan aku dan suami sebnarnye nak tarikh 18hb sbb awal muharam, tahun baru la katakan, mulan tahun baru dgn kehidupan yang baru.. tapi oleh kerana ade sebab musabab yang tak dpt dielakkan tarikh 12hb tukar jadi 18hb, alhamdulillah jom join kita

tang majlis akad nikah pulak, dari pukul 10 pagi pinda ke pkl 9pagi.. ye kawan2 9 pagi.. bapak awal ahh.. wowwhhh, bile aku bgtau sume org, dan sume org pulak salahkan aku, "gelojoh nye kau nak nikah pkl 9 pagi" ade pulak yg kate "apsal kau tak wat lepas subuh sapie je wey" dan yang terlebey beradab "bijik kau mesti dah gatal nak main kan, tu pasal gelojoh nak nikah pagi, hahhaha" (sorry to say la tp ayat kau cam syilaka dowhhh).. hermm... tapi aku maapkan lah sbb yang ckp2 ni pun yang belum kawen, jadi apa kau tau? meh akak terangkan ye dek non.. majlis akad nikah ni kadi yang tentukan, klu die kate die nak nikahkan kau pkl 12 tgh mlm, time tu la kau nikah tau tak.. jadi jgn salahkan aku..

bile dah nikah pkl 9 pagi harus mekap pagi sapiiee... pkl 7... kak sue dtg dlm pkl 715, pkl 830 paklong dah bising2 nak jalan, hadoi sian aku tgk kak sue, terkial2 die siap kan aku, aku pulak yang tenangkan die, hahahha.. gmbr tak de la, kite tunggu photographer aku bg nati aku upload okay.. tapi cantek je dlm kelam kabut pun..

smp masjid, aku just tggu la abg aku a.k.a wali bagitau kat mane tpt nikah, mengikut kate2 abg aku, ade 3 pengantin sekali harung pagi tu dan abg aku soh aku masuk dlm dewan nikah tu cepat supaya bole jadi peserta numberrr one, ewaahhh.. tapi ade 2 je, tu pun kawan aku gak upenye, hahha, kak zuraida nati kite celebrate anniversary sesame la eh.. dan mase sanding pun baju lebey kurang je kaler... huhuhu

lps akad terus balik umah, time ni la sebak2 airmata sume klua, huwuwuwuwu.. terbayang bayang je abah aku ade skali masa majlis salam2 tu.. selepas itu harus ade sessi baring sane telangkop sini dlm bilik.. posing2 la kate ongputeh.. huhuhu dan pastu kite mkn....

catering ni kan.. korang taksah la amek wey, aku tak akan rekemen kepada sesape pun, walaupun sume org puji akan kelazatan makanan nye.. tak yah la.. servis cam hareemmm.. bukan nye ape, pemalas.. can u imagine, seketin meja tu die leh taruk warna biru.. bukan biru kain sekolah rendah, ni kain sekolah menengah dan straiking gile ahhhhh... hangen je aku tgk.. buta warne ke hape? padahal dlm DO dah tulis pepel ok...PEPEL... khemah pun satu, tema aku cukup lari la.. skalop tu pink dan pepel.. yang kau g taruk krim pepel tu ape kes nye??? ape ke bangang bona ekau sumo ni? eyyyy.... tensyen aku la.. pastu meja mkn tetamu tak lapik.. isyhh company ape ni? tapi sponsor company besar2.. aku ase die sponsor mase rancangan mentor ke gangstaz tah.. antara dua.. benciiiiiiiii

dan petang tu kami semua berehat menunggu hari kenduri esoknye...

bersambunggggggg

ni ade sekeping dari jurukamera amatur..

credit to noni

4 comments:

Aniza Alias said...

letak ar gmba lagi weh..
yang kenduri umah faiz tu..
xtgk pun lagi...

Mia-Ina said...

alhamdulillah selamat sudah....semoga keceriaan dan kebahgiaan kekal hendaknya selalu..

P/s : cantik & sweet ..naik seri gmbr akhir2

nurul aziyana said...

uish ayat yg beradab tu mmg beradab sungguh ar..ader jugk org mcm tu yerk..kesian kt mulut die..muahahaha..apa2pun tahniah dh selamat yer

maksu dia said...

pi ni maksu ke yg snap???hehehe